Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

  Ο αθλητισμός είναι μέσα στο αίμα μας                        

Ποιό άθλημα μου ταιριάζει;

E-mail
Παιδί και αθλητισμόςΚάθε άθλημα και κάθε παιδί διαφέρει, κάποια ταλέντα αναπτύσσονται και κάποια πρέπει να ωριμάσουν για να εξασκηθούν.
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει; Ποιο άθλημα; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα; Ο εξοπλισμός; Πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσουμε; Τι τραυματισμούς να περιμένουμε;
Ο επόμενος ενδεικτικός οδηγός ίσως σας βοηθήσει να διαλέξετε ανάμεσα στα πιο «κοινά» σπορ που μπορεί να κάνει ένα παιδί και το γιατί.
 

Καλές βουτιές…

E-mail

Baby swimming
Baby swimming
...με χρήσιμες συμβουλές Η Μαργαρίτα Κοντζιά, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν τα παιδιά και το κολύμπι.
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η εκμάθηση κολύμβησης; «Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα»! Πράγματι, τα βρέφη στην ηλικία των 6 μηνών εκτελούν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις και αντανακλαστικό κράτημα της αναπνοής όταν βρίσκονται κάτω από το νερό κι αυτό γιατί όταν βυθιστούν στο νερό, λόγω της αντανακλαστικής κίνησης στης επιγλωττίδας, μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους χωρίς να γίνει κατάποση.
 

Κολυμπώντας στη θάλασσα της διασκέδασης…

E-mail
Image
Άσκηση και Διασκέδαση
Το να μάθει ένα παιδί να κολυμπά είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του, για την άσκηση του σώματος του και φυσικά γιατί είναι διασκεδαστικό. Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλές το baby swimming.
Πρόκειται για μια δραστηριότητα που αρέσει πολύ στα μωρά, μιας και ήδη έχουν μία πραγματική σχέση με το νερό, έχοντας περάσει τους πρώτους μήνες της ζωής τους στην μήτρα.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1960 από τον Ρώσο Igor Tjarkovsky, δάσκαλο κολύμβησης. Οι ιδέες του αρχικά υιοθετήθηκαν, βελτιώθηκαν και εξελίχθηκαν στη Αυστραλία, Αμερική και Σκανδιναβία και στην συνέχεια σε όλες τις προηγμένες χώρες.

 

Αϊκίντο για παιδιά

E-mail

Αϊκίντο για παιδιά
Πηγή: Αϊκικάι Αθηνών.
Το Αϊκίντο είναι μία γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη η οποία είναι ιδανική για παιδιά καθώς είναι δυναμική και ευχάριστη και δυναμώνει τα σώματά τους χωρίς όμως να επιβαρύνει τις ακόμη αναπτυσσόμενες αρθρώσεις τους. Τα παιδιά που ασχολούνται με το Αϊκίντο αναπτύσσουν τη σωματική και την πνευματική τους αντίληψη ενώ μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους.
Το παρακάτω κείμενο προέρχονται από μια συνέντευξη της Jenny Flower 4th Dan, Shidoin, καθώς και πληροφορίες από το Αϊκικάι Αθηνών.

Περι ποδηλάτου

E-mail
Στο άρθρο αυτό θα βρείτε:
Περι ποδηλάτου
Το κατάλληλο ποδήλατο
Ποδήλατο και ασφάλεια
Που να αγοράσω παιδικά ποδήλατα;
Βόλτα στη πόλη με το ποδήλατο;
Image Θυμάσαι πόσο ελεύθερος αισθάνθηκες την πρώτη φορά που οδήγησες ποδήλατο;
Ποδήλατο σημαίνει ψυχαγωγία, καθημερινή μεταφορά, άθληση, προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας
Στην Ελλάδα το πρώτο ποδήλατο ήρθε το 1885. Το 1890, έγιναν οι πρώτοι ποδηλατικοί αγώνες και η Αθήνα απόκτησε ποδηλατοδρόμιο (το μετέπειτα Στάδιο Καραϊσκάκη) για τους πρώτους Ολυμπιακούς το 1896.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου