Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

                                                                              Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής    βραβεύεται από την UNICEF 
                                                                                                                                                         Στέλλα Μπομποτά: « Ξέραμε ότι είχαμε γράψει ένα όμορφο παραμύθι, αλλά δεν περιμέναμε να βραβευτούμε»
Η Γ΄ τάξη του 2ο Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής συμμετείχε σε διαγωνισμό της UNICEF για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα, γράφοντας ένα παραμύθι. Το παραμύθι με τίτλο «Η γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια».


Σε μια πόλη που όλα είναι γκρίζα, που ακόμη και τα αυγά βάφονται γκρίζα το Πάσχα! Σε αυτή την πόλη εμφανίζεται μια χρωματιστή κουκουβάγια, δασκάλα των εικαστικών, αυτό αναστατώνει την πόλη, τα παιδιά την φοβούνται και οι μεγάλοι την κοιτούν καχύποπτα. Με τον καιρό όμως η δασκάλα καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών, τα οποία με τα χρώματα που έχει η δασκάλα στο βαλιτσάκι της αρχίζουν να χρωματίζουν πρώτα το σχολείο τους και σιγά σιγά ολόκληρη την πόλη, η οποία από γκριζούπολη γίνεται χρωματούπολη!


Το παραμύθι των μαθητών με τίτλο ανακοινώθηκε από τη UNICEF ότι πρόκειται να βραβευθεί με ένα από τα τρία πρώτα βραβεία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2011 στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα.
Στην τελετή θα παραστεί η δασκάλα της τάξης καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών με τη συνοδεία του κηδεμόνα του.

Στον “ΠτΘ”, μίλησε η κ. Στέλλα Μπομποτά, η δασκάλα που μαζί με τους μαθητές της ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία.

ΠτΘ: Ποια ήταν η αντίδραση των παιδιών στην πρόταση σας για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και πώς γράφτηκε το παραμύθι;
Σ.Μ.:
Τα παιδιά δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετέχουν σε αυτό το διαγωνισμό της UNICEF, η συγγραφή διήρκησε 3 εβδομάδες, όπου κάθε μέρα την τελευταία ώρα έπαιρνα εγώ χαρτί και μολύβι και τα παιδιά βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει, επινόησαν το παραμύθι «Η γκριζούπολη και η χρωματιστή κουκουβάγια».

ΠτΘ: Περιμένατε αυτή τη διάκριση;
Σ.Μ.:
Ξέραμε ότι είχαμε γράψει ένα όμορφο παραμύθι, αλλά δεν το περιμέναμε, το χαρήκαμε πάρα πολύ. Και τώρα στις 16 Νοεμβρίου θα παραλάβουμε το βραβείο σε μια εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα.

ΠτΘ: Τι ήταν αυτό που κέντρισε την φαντασία των παιδιών ώστε να γράψουν ένα παραμύθι για την διαφορετικότητα;
Σ.Μ.:
Μας βοήθησε πολύ η εργασία που κάναμε, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. Είχαμε διαβάσει μέσα στην τάξη και πολλά παραμύθια που το θέμα τους ήταν η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου. Αλλά και τα παιδιά ήταν πολύ ανοιχτά σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και η πρόταση για συγγραφή παραμυθιού τους άρεσε από την πρώτη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου